Use Klaoudatos Ski Bus
-->
Δημοσιεύθηκε: 06/04/2016 10:24

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Χ.Κ. ΟΛΥΜΠΟΥ

5ος Ομαδικός Αγώνας Ορειβατικού Σκι, 2016

Πραγματοποιήθηκε στον Όλυμπο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας ομάδων Ορειβατικού Σκι στις 27 Μαρτίου 2016, με την συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας (ΧΟΣΕ) και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΟΣΛ).
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε από τη δυτική πλευρά του Ολύμπου στην τοποθεσία Βρυσοπούλες. Οι αθλητές ξεκίνησαν και τερμάτισαν στο ΚΕΟΑΧ αφού κάλυψαν μια διαδρομή περνώντας από διάφορες κορυφές του Ολύμπου. Ο ομαδικός αγώνας είναι ένας αγώνας μεγάλης διάρκειας, εκτεθειμένος στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του βουνού όπου οι αθλητές πρέπει να έχουν υψηλή τεχνική κατάρτιση και άριστη φυσική κατάσταση. Ο αγώνας είναι απαιτητικός τόσο για τους αθλητές όσο και τους διοργανωτές.
Το Ορειβατικό Σκι αποτελεί μια αθλητική δραστηριότητα η οποία διεξάγεται ελεύθερα στο βουνό, ανεξάρτητα από την ύπαρξη τεχνικών μέσων (τεχνητές πίστες και αναβατήρες). Είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα το οποίο συνδυάζει στοιχεία από το Αλπικό Σκι, το Σκι Αντοχής καθώς και μια μεγάλη ποικιλία ορειβατικών τεχνικών ανάλογα με τη μορφολογία του βουνού.
Την πρώτη θέση στο 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα με τους Αρώνη Πλάτωνα (ΕΟΣ Θεσσαλονίκης) και Καλογερόπουλο Γρηγόρη (ΕΟΣ Αχαρνών), τη δεύτερη θέση η ομάδα του Μπάτα Γιώργου (ΕΟΣ Αχαρνών) και Τσούριανη Αρίωνα (ΕΟΣ Θεσσαλονίκης) και την τρίτη θέση ομάδα του Μεζίλη Νίκου (ΧΟΣ Ελασσόνας) και Δήμζα Ευάγγελου (ΕΟΣ Κομοτηνής). Την πρώτη θέση στον Οpen Αγώνα κατέκτησε η ομάδα με τους Μαργαρίτη Γιώργο και Κωνσταντάκο Γιώργο, τη δεύτερη θέση η ομάδα με τους Τσουμάκα Βασίλη και Τζουμάκα Αποστόλη και την τρίτη θέση η ομάδα με τους Γκάλη Γρηγόρη και Καραναστάση Βασίλη.
Ευχαριστούμε, το ΚΕΟΑΧ για την πολύχρονη σημαντική βοήθεια και φιλοξενία που μας παρέχει για την διεξαγωγή των αγώνων Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο, τον ΧΟΣ Ελασσόνας για την στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια διεξαγωγής των αγώνων καθώς και τον ΕΟΣ Λάρισας για την σημαντική στήριξη του στον φετινό αγώνα. Επίσης, τα στελέχη της ΕΜΑΚ Λάρισας για την διασφάλιση της διάσωσης που μας παρέχουν στο βουνό. Τέλος, την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης που στηρίζει με τα στελέχη της την ιδέα ενός μεγάλου διεθνή αγώνα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο.